Bliv frivillig

Vil du være frivillig i DCAA, og har du mod på at gøre en forskel for andre?

Har du haft afhængighed inde på livet enten personligt eller som pårørende? Kunne du tænke dig at være med I et ‘afhængighedsfrit miljø’ hvor alle afhængigheder tages seriøst og hvor vi hjælper andre, med at finde en vej ud?

Vi forventer, at du vil være engageret med hele dit hjerte. Det er vigtigt, at du kan rumme andre menneskers følelser, og at du er reflekterende.
Som frivillig kan du vælge mellem flere områder at bidrage.
Rådgivning, Kampagner/foredrag, Kommunikation/fundraising

Rådgivning:
Din opgave som frivillig vil være at få de mennesker, der henvender sig til DCAA, til at føle sig mødt og tryg. Du skal desuden lytte til dem, støtte dem og vejlede dem i det omfang, det er muligt.
Du vil også få indsigt i vores anonyme debatforum/chat, hvor mennesker med de forskellige afhængigheder og pårørende kan stille spørgsmål og få rådgivning omkring afhængighed og hjælp.

Kampagner/foredrag:
I denne gruppe tager vi ud og bryder tabuer og fortæller åbent om afhængighed. Det kan være for skoleelever, journalister, institutioner kun fantasien sætter grænsen. Vi deltager også i det årlige Folkemøde på Bornholm og laver en årlig cykel kampagne ‘stoffri ferie’. Meld dig hvis du brænder for kommunikation, ønsker personlige udfordringer og at møde nye mennesker.

Kommunikation/fundraising:
Brænder du for kommunikation, administration, markedsførring. Har du lyst til at bruge socialemedier, designe, planlægge og udvikle ideer, så er det her du skal melde dig.

Du har tavshedspligt og kan være anonym. Du vil desuden få en oplæring af DCAA’s personale og sparring fra andre i gruppen.

Kan du se dig selv i ovenstående, og har du overskud og drivkraft til at påtage dig rollen, som en af de frivillige, så skriv gerne lidt om dig selv og vedlæg en beskrivelse af din baggrund eller dit CV.

Vi vil glæde os til at høre fra dig. DCAA iværksætter løbende projekter, som er rettet mod at forbedre vilkår for mennesker, som er berørt eller ramt af afhængighed, eller deres pårørende.

Du kan søge om at blive frivillig hos DCAA ved at sende en kort ansøgning til dcaa@dcaa.dk