Sex-kærlighedsafhængighed

Hvis du føler, at dit forhold eller dine seksuelle aktiviteter i stigende grad bliver destruktive i forhold til karriere, familie og selvrespekt, er det tegn på, at du kan være afhængig.

Sex- og/eller kærlighedsafhængighed vil sige, at du har et besættende mønster, der kan komme til udtryk som et tvangsmæssigt behov for sex, ekstrem afhængighed af en eller flere personer og/eller en kronisk optagethed af romantik, intriger eller fantasier. Du kan føle, at du har brug for at dyrke sex eller være forelsket for at være okay som mand eller kvinde.

Som kærlighedsafhængig søger du at få dulmet en indre smerte gennem forholdet til andre. Dette behov ender ofte med at invalidere dig, så du ikke er i stand til at deltage i et almindeligt hverdagsliv.

Afhængig adfærd omkring sex kan bestå i overdreven og tvangsmæssig brug af porno, ubeskyttet og farlig sex eller overdreven seksuel aktivitet i form af netdating og chat med seksuelt indhold.

Du kan også lide af en anorektisk afhængighedstilstand, hvor du tvangsmæssigt undgår at give eller modtage social, seksuel eller følelsesmæssig næring og omsorg.

Oplever du nogle af disse beskrivelser, er det tid til at søge hjælp. Hvad du ikke kan klare alene, kan behandlere og/eller ikke aktivt afhængige ofte hjælpe dig med.