Ludomani

Hvis du spiller så meget for penge, at det går ud over din privatøkonomi og dit sociale liv, og du har svært ved at lade være, er det tegn på, at du kan være afhængig.

Lider du af ludomani, er du besat af tanken om gambling. Du har en tro på, at spillet kan kontrolleres, og at den store gevinst venter lige om hjørnet. Spil er for ludomanen hvad alkohol er for alkoholikeren. Du spiller mere og mere, og prisen er høj.

De fleste kommer ud i store økonomiske problemer, fordi de spiller for tusindvis af kroner. De økonomiske problemer bliver fortrængt eller skjult i håbet om, at heldet snart vender.

Som ludoman oplever du, at skuffelser og frustrationer kan give ekstra lyst til at spille. Afhængigheden slører din opfattelse af virkeligheden, for eksempel huskes gevinst tydeligere end tab. Tilværelsen kommer gradvist til at handle mere og mere om spil og om at få det tabte tilbage. Og spillet, eller omfanget af spillet, bliver skjult for andre med en masse forviklinger og problemer til følge.

Oplever du nogle af disse beskrivelser, er det tid til at søge hjælp. Hvad du ikke kan klare alene, kan behandlere og/eller ikke aktivt afhængige ofte hjælpe dig med.