Alkoholmisbrug

Hvis du drikker alkohol for at klare dig gennem dagligdagen og livets fortrædeligheder, og hvis dit forbrug er tiltagende, er det tegn på, at du kan være afhængig.

Alkoholisme er en afhængighedssygdom, der er kendetegnet ved, at du indtager alkohol gennem et stykke tid, typisk for at kunne klare svære følelser eller situationer. Eller for bedre at kunne klare at være i selskab med andre mennesker. Eller sågar med dig selv.

Gennem dit store og tiltagende forbrug af alkohol opbygger du en afhængighed og øget tolerance over for alkohol. Du skal indtage større og større mængder, for at opnå den ønskede beroligende virkning.

Ved afholdenhed får du abstinenser som forøget puls, højt blodtryk, rysteture og humørsvingninger. I sygdommens senere stadier får du kramper og eventuelt delirium. Dermed bliver trangen til at drikke igen altoverskyggende og afhjælpes ved at fortsætte med at drikke. Og efter længere tids misbrug får du en oplevelse af, at du ikke kan stoppe igen.

Oplever du nogle af disse beskrivelser, er det tid til at søge hjælp. Hvad du ikke kan klare alene, kan behandlere og/eller ikke aktivt afhængige ofte hjælpe dig med.