3 gode råd til at finde ud af, om dine sommerdæk er klar til bilferien

Det er vigtigt, at du investerer i nogle gode fælge og sommerdæk, når du skal køre ned gennem Europa i den lange og solfyldte sommerferie. Ofte skal du købe et helt nyt sæt dæk, når bilen skal køre de mange kilometer gennem fremmede landskaber. Men det er ikke altid nødvendigt. Senere i artiklen får du nogle gode råd til, hvordan du kan se, om du skal købe nye dæk eller om dine gamle er gode nok.

Ungerne sidder spændt fast på bagsædet, og de er glade, for de var på toilettet ved den sidste tankstation, og de har fået en is. I lytter til gamle cd’er, og vejen foran dig er tom for biler. Du glæder dig, til I når frem til hotellet. Der går nok en halv dag, før I er der. Det sidste, du vil lige der, er et unødvendigt stop. Men hvis dækkene på bilen ikke er af god kvalitet, kan de risikere at sprænge på den varme asfalt, eller hvis de kører på noget hårdt.

De rigtige sommerdæk er altså vigtige for, at I kan få en god bilferie hele familien. Og hvordan finder du så de helt rigtige sommerdæk? Her kommer der tre gode råd, så du kan være sikker på at have perfekte dæk til ferien:

For det første er det vigtigt, at mønsterdybden på dine dæk aldrig kommer under tre millimeter. Selvom loven egentlig siger en mønsterdybde på minimum 1,6 millimeter, anbefales det alligevel af de fleste dækfabrikanter, at man skifter dækkene hurtigere. Du kan nemt selv måle mønsterdybden på dine dæk. Enten med en lineal eller med en tyvekronemønt. Sæt kronen ned i mønsteret: Hvis teksten Magrethe den 2. – Danmarks Dronning er skjult, er mønsterdybden stadig over 3 mm.

For det andet er det meget vigtigt at tjekke, at dine sommerdæk dur i vådt vejr og på glat, regnvåd asfalt. Hvis dine sommerdæk ikke slingrer på de glatte veje, så er det nogle gode dæk, der stadig er i høj kvalitet. Dem kan du godt bruge endnu en sæson på de varme sydeuropæiske veje.
For det tredje er det vigtigt, at du tjekker trykket på dine dæk mindst en gang hver måned. Hvis trykket er for lavt, bliver dækket hurtigt ophedet, og bilen kan have svært ved at dreje om skarpe hjørner uden at slingre. Der findes flere instrumenter på tankstationer, du kan bruge til at tjekke dæktrykket. Men du kan købe din egen dæktryksmåler for kun to hundrede kroner, og så kan du gøre det selv.